måndag 14 november 2016

Grönt tema i köket...


På lördagskvällen var det gubben som fick laga
maten. Han tycker det är kul att laga mat ibland 
på helgerna. 


Jag fick duka och passade på att byta duk och ta fram ett 
par tallrikar som vi inte använder så ofta. 

Duken är en retro-duk. Och jag gillar att ha mörkrönt i
köket så den här duken gillar jag verkligen.


Även det lilla saltkaret i grönt tycker jag passar
in att ha på bordet nu. Även den retro.

Samma sak med blomkrukan på bordet. Av någon
anledning har jag fastnat för att ha krukor från 
1970-talet i köket.


Så vad lagade han till? 

Jo, han gjorde det han är absolut bäst på i köket.
Nämligen att laga till köttbullar.
De är helt fenomenalt goda! Jag lovar att hans
köttbullar är de godaste jag någonsin ätit!


Jag glömde be honom om det exakta receptet.
Hade velat dela med mig av hur han gjorde dem
den här gången för han brukar variera kryddningen
från gång till gång.


Men jag ska försöka återkomma med receptet
så att den som vill kan testa att göra likadana.

Den lilla retrogrytan med murgröna gillar jag
jättemycket. Den passar också till gröna temat.


Det gör även den här gröna krukan.
Grönt och vitt är fint på vintern även om det inte är så
mycket grönt ute nu. Men granarna är ju mörkgröna!


Men vad åt vi till köttbullarna då?
Mer än råkost i form av strimlad sallad och små
körsbörstomater.... 


Det blev strips. Mycket gott ibland.
Onyttigt ja visst! Men ibland kan man ju unna sig
även den typen av mat.


Jag länkar upp detta på
Home Sweet Home 297

Ha en bra start på veckan!
Kram Sussie

1 kommentar:

The Charm of Home sa...

Lovely! Thanks for joining Home Sweet Home!