fredag 6 september 2013

Jättegott!


Det doftar gott av nybakat i köket!
Ljuvligt goda bananmuffins svalnar på gallret...


Hoppas att Ni njuter för fullt av helgen!

Kram Sussie

5 kommentarer:

mittilivetochjag sa...

Åh, vad gott! Själv brukar jag baka banansockerkaka när jag har "gamla" bananer hemma.
Kram och trevlig helg!

Lotusblommans vardag sa...

Du får gärna dela med dig av receptet för jag har en del "gamla bananer" just nu som vi inte vill ska gå till spillo. Jag undviker att kasta mat.

Ha det jättebra i helgen! Kram.

mittilivetochjag sa...

Det är bara att ta vilket sockerkaksrecept som helst och blanda i mosad banan.
Kram!

Lotusblommans vardag sa...

Okidoki. Tänkte att du kanske hade något specialar-recept.

Ha det bra!
Kram

mittilivetochjag sa...

Jag har ett favoritrecept som jag brukar använda. Det är en mer kompakt och saftig sockerkaka. jag älskar den men det är ju en smaksak. Den håller sig god i flera dagar utan att bli torr.

Recept:

Form ca 1,5 liter. Ugnstemperatur 175 grader. Gräddningstid 35-40 min. Men längre med banan i. Kolla med tändsticka var femte minut beroende på hur många bananer du har i.

Ingredienser:

50 g smör eller margarin
1,5 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker

Sätt på ugnen.
Smörj och bröa formen.
Smält fettet och häll i mjölken, den kan gärna bli varm.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt fett- och mjölkblandningen.
Tillsätt vanillinsockret.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret.
Mosa bananerna (2-4 st beroende på hur mycket smaka v banan man vill ha) och vispa i smeten.
Häll smeten i formen och grädda genast i nedre delen av ugnen.
Låt svalan något i formen, stjälp sedan upp den.

Denna kaka kan man även marmorera. Då tar man i kakao i en tredjedel av smeten (valfri mängd efter smak) och ringlar i i mitten av smeten i formen innan den gräddas.